Kennismakingsspelen T3

Elke donderdagnamiddag heeft type 3 een projectnamiddag.  Hier wordt klasdoorbrekend gewerkt.  Dit wil zeggen dat we de bestaande klassen mengen en allerlei activiteiten doen in andere groepen. Voor het 1ste project waren dit leuke kennismakingsspelen op het Robbedoesplein. Klik hier voor de foto’s.

Proclamatie 2021

Op woensdagavond 23 juni vond de proclamatie plaats voor onze schoolverlaters. Ook voor deze gelegenheid moesten we rekening houden met de coronamaatregelen waardoor de proclamatie doorging op de nieuwe parking van de school. Via een papa van een leerling konden we gebruik maken van een oplegger. De bezoekers kregen elk een plekje op de parking en konden zo het hele gebeuren waarnemen. Het was een leuke avond. Klik hier voor de foto’s.

Sponsorloop 2021

Vorige week donderdag 29 april organiseerden we met onze school een aangepaste versie van onze jaarlijkse sponsorloop. Ondanks de koude temperatuur waren de weergoden ons goed gezind. De leerlingen konden genieten van een dag vol sport en plezier. Alles was opgedeeld in 6 dagdelen. Op 1 moment van de dag namen de klassen in hun ‘bubbel’ deel aan de sponsorloop of sponsorwandeling. Tijdens de sponsorloop moesten ze al lopend/wandelend en binnen de opgegeven tijd zoveel mogelijk rondjes afleggen. Na de loop kreeg iedere leerling een loopbrevet. Een aantal klasgroepen namen op hun niveau deel aan een sponsorwandeling rond het domein van de school.
De andere momenten mochten de klassen deelnemen aan verschillende activiteiten. Van een Vlaamse kermis en fotozoektocht tot het springen op een stormbaan of springkasteel. Neem zeker een kijkje in ons fotoalbum.

Herfstwandeling Basisaanbod 3-4-5

Herfstwandeling BA

Op donderdag 18 oktober vertrokken de leerlingen van BA 3 – 4 – 5 op herfstwandeling doorheen de bossen van Wijchmaal en Peer in de Dommelvallei. Na een stevige wandeling van 15 km moesten we nog wel even samenwerken om de Dommel over te steken. Niet iedereen hield de voetjes droog. Het werd wel een onvergetelijke tocht.

Klik hier voor de foto’s.

Herfstwandeling type 2

herfstwandeling t2

Op donderdag 18 oktober gingen de kinderen van type 2 naar Erperheide. De klas van juf Kristien, juf Linda, juf Sandra & juf Eline bleven binnen het domein van Erperheide. Eerst bezochten ze de kinderboerderij, vervolgens kregen ze een aantal herfstopdrachtjes en mochten ze spelen in de speeltuin.

De klas van juf Linda en juf Jana maakten eerst een herfstwandeling rond Erperheide. Hier kregen ze aantal opdrachten, zagen ze een verschillende paddenstoelen en namen ze zwerfvuil mee om in de vuilbak te gooien. Onderweg namen ze ook even de tijd om een kamp te bouwen en een aantal oude volksspelen te spelen.

Klik hier voor het fotoalbum.

Meeuwen kermis T9

meeuwen kermis t9

Op dinsdagnamiddag 16 oktober gingen ook de leerlingen van type 9 naar Meeuwen kermis.
Spoken in het spookhuis, ballonnen schieten, rijden met de botsauto’s… met andere woorden voor iedereen wel iets leuk om te doen. Het was een geslaagde namiddag!

Klik hier voor de foto’s.